28-08-05

Season 1; disk 1.

1 & 2. Pilot.
Om zijn gevangenisstraf te ontlopen wordt inbreker Darian Fawkes proefpersoon. Een kwikzilverklier wordt in zijn hoofd geplaatst, waardoor hij onzichtbaar kan worden. Er zijn echter nare bijwerkingen en bovendien zitten er criminelen achter het procéde aan. Alleen een anti-stof en de hulp van een geheimzinnige overheidsinstantie kunnen Darian nog redden.
3. The catevari.
Charlie Fogerty, een zogenaamde catevari, ontsnapt uit een zeer speciale inrichting. Wanneer hij mensen krabt dient hij ze gif toe, waardoor ze sterven. Fogerty is vastbesloten om de mensen te straffen die hem in de inrichting hebben gestopt, en Fawkes wordt aangesteld om hem tegen te houden.
4. Ralph.
Een meisje is getuige van de moord op een politicus uit Turkmenistan. Geschokt door wat ze gezien heeft, weigert ze met wie dan ook te praten. Ze spreekt alleen nog met haar ingebeeld vriendje Ralph. Fawkes moet proberen om de rol van Ralph op zich te nemen, maar dan blijkt dat de moordenaar ook achter haar aan zit.
5. Tiresias.
Een agente pleegt zelfmoord nadat ze heeft gesproken met een helderziende. Het lijkt erop dat er meer mensen zijn gestorven na een bezoek aan deze man, Scarborough. Maar hij doet ook een voorspelling over de toekomst van Fawkes.
 
2000

16:29 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disk 2.

6. The impetus.
Wanneer Fawkes bij de Keeper is, valt het hem op dat ze een artikel heeft dat over zijn toestand lijkt te gaan. Uit wat hij ervan ziet, lijkt het er op dat zijn gave kan uitmonden in vreselijk lijden en zelfs de dood tot gevolg kan hebben. Hij besluit Claire te volgen en ontdekt dat bij het Bureau nog vreemde dingen gebeuren.
7. The devil you know.
De succesvolle zakenman Lewis Pryce wordt ontvoerd. De FBI vraagt The Official om hulp en hij zet Fawkes in. Maar Fawkes verknalt de boel en The Official wordt daardoor gedwongen om af te treden. Dan komen Fawkes en Hobbes er achter dat de agent die hun gebeld heeft onder één hoedje speelt met de ontvoerde zakenman.
8. Liberty and larceny.
Een oude vriendin benadert Fawkes om met haar opnieuw een grote inbraak te doen. Haar opdrachtgever blijkt een beruchte crimineel te zijn, die bewijsmateriaal vernietigd wil zien. Darians onenigheid met het Bureau brengt hem aan het twijfelen.
9. The value of secrets.
Een topgeheime kwantumcomputer wordt opgeëist door de Amerikaanse regering, maar een van de ontwikkelaars, Kate Easton, steelt de computer om 'm te gebruiken voor het algemeen belang. Fawkes laat deze diefstal toe, omdat het erop lijkt dat de dief een manier kan vinden om de kwikzilverklier uit z'n hoofd te verwijderen.
10. Separation anxiety.
Hobbes staat erg wantrouwend tegenover de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw. Hij stalkt haar en valt hem lastig. Fawkes ontdekt tot zijn verbazing dat er inderdaad iets vreemds aan de hand is; de man in kwestie blijkt actief te zijn in de wapenhandel.

2000

16:11 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disk 3.

11. It hurts when you do this.
Bij een achtervolging komt Hobbes ten val en z'n korte termijn-geheugen raakt beschadigd. In het ziekenhuis denkt hij steeds dat hij aan een opdracht werkt. Als hij daarom op onderzoek uitgaat, ontdekt hij dat er wel heel vreemde dingen gaande zijn.
12. The other invisible man.
Op een avond wordt The Official in zijn kantoor in elkaar geslagen. De dader laat een belangrijk spoor achter: kwikzilvervlokken. Er blijkt nog een andere onzichtbare man te zijn geweest; de voorganger van Fawkes. Fawkes en Hobbes moeten erachter zien te komen wie hij is en wat hij wil.
13. Reunion.
Darian Fawkes wordt gebeld met het bericht dat zijn broer, die in zijn armen is gestorven, weer is opgedoken. Als hij op onderzoek uit gaat, blijkt dat Darians oom, die hem en zijn broer heeft opgevoed, betrokken was bij een vreemd project.
14. Cat & mouse.
Chinese wetenschappers willen hun eigen onzichtbare man creëren, maar daarvoor hebben ze Amerikaanse kennis nodig. Ze vermoeden echter dat Bobby Hobbes de onzichtbare man is, niet Darian, en gaan daarom achter de verkeerde aan.
15. Beholder.
Een beruchte huurmoordenaar maakt eventuele getuigen van zijn werk blind. Als Darian hem ontdekt, verliest ook hij zijn gezichtsvermogen. Maar als hij onzichtbaar is kan hij nog zien, en dus blijft hij de huurmoordenaar achtervolgen.
 
2000

15:49 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disk 4.

16. Ghost of a chance.
Fawkes moet van de CIA zijn bijzondere gave gebruiken om de bijgelovige premier van een Latijns-Amerikaans land naar zijn hand te zetten. Hij moet zich ter plekke voordoen als een geest. Maar een derde partij probeert de parlementariër ook te beïnvloeden.
17. Flowers for Hobbes.
Genetisch materiaal van Nobbelprijswinnaars is verdwenen. Al snel ontdekken Fawkes en Hobbes dat dit materiaal wordt gebruikt om mensen extreem veel intelligenter te maken. Tijdens het onderzoek krijgt Hobbes het middel in zijn bloed, maar dit is niet zonder gevaar.
18. Perchance to dream.
Claire Keeply probeert om onverklaarbare reden iemand te vermoorden die ze niet eens lijkt te kennen. Darian kan dit nog net voorkomen, maar moet nu uit gaan zoeken wat er precies aan de hand is. Hij en Hobbes nemen allereerst maar eens een kijkje bij de FBI.
(Gastacteur: Will Wheaton)
19. Frozen in time.
Op een dag duikt Kate Easton weer op in Darians leven. Ze vertelt hem dat een aantal collega's van haar zijn verdwenen en ze vreest dat zij de volgende zou kunnen zijn. Nog voordat Darian heeft kunnen uitzoeken wat er aan de hand is, wordt ook zij ontvoerd.
20. Diseased.
Hobbes en Darian zijn De Fehrn weer op het spoor. Ze krijgen hem bijna te pakken maar weet weer te ontkomen. De volgende dag heeft Darian griep en de ziekte lijkt ook zijn kwikzilverklier aan te tasten.
 
2000

15:28 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disk 5.

21. The lesser evil.
De geheimzinnige organisatie Chrysalis zoekt contact met Fawkes. Ze beweren dat het Bureau de kwikzilverklier al lang uit Darians hoofd had kunnen verwijderen, en vragen hem of hij zich bij hen aan wil sluiten. Het Bureau lijkt namelijk een vervanger voor Darian te hebben.
22 & 23. Money for nothing.
Het Bureau heeft een plan bedacht om aan geld te komen. Een casino, dat eigendom is van Arnaud de Fehrn, zal met behulp van Darian worden opgelicht. Maar Darian kan zijn oude gewoontes niet loslaten en steelt nog enkele miljoenen voor zichzelf. Wanneer hij die niet overdraagt aan The Official, krijgt hij geen anti-stof meer en beginnen de dingen fout te lopen.
24. It's a small world.
Fawkes weet de organisatie Chrysalis een geweldige klap toe te brengen. Chrysalis besluit om hem beter in de gaten te houden en daarom sturen ze Allianora bij hem langs.
 
2000

15:12 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |